אחת הבדיקות המקדמיות שאנו הקונים עורכים לפני שמתקדמים בעסקה היא בדיקת נסח הטאבו.
את נסח טאבו ניתן להוציא באופן מקוון מאתר האינטרנט של משרד המשפטים על ידי הזנת מספר גוש וחלקה. במידה ואין בידכם פרטים אלו וברצונכם לאתר את מספר הגוש והחלקה, ניתן לבצע באתר האינטרנט של המינהל "איתור" גוש חלקה לפי כתובת מגורים. במידה ואין ברשותכם את מספר תת החלקה של הדירה, תוכלו לצפות בנכס מרוכז ולזהות את מספר תת החלקה של הדירה בבניין על ידי זיהוי בעל הנכס בדירה המבוקשת.
עלינו לדעת היכן הנכס רשום. האם הוא רשום במינהל מקרקעי ישראל ? במרשם המקרקעין (טאבו)? חברה משכנת?
יש לבדוק מהם הזכויות בנכס בהתאם למקום הרישום. למשל: במידה והנכס רשום במינהל מקרקעי ישראל, יופיע לטובת בעל הנכס " זכות חכירה" לעומת "זכות בעלות" כפי שיהיה לטובת הבעלים בדירה הרשומה במרשם המקרקעין (טאבו).
בנסח הטאבו מופיעים פרטי בעל הנכס, הכוללים מספר ת"ז, שאותם חשוב מאוד לזהות בעת הוצאת הנסח.
בנוסף, יש לבדוק האם ישנה משכנתא על הנכס? עיקול? הגבלה כלשהי? הערת אזהרה וכדומה – יהיה רצוי לבדוק את הנסח בסמוך למועד העסקה, בכדי להימנע ממקרים ש"צץ" עיקול על הנכס באותו הזמן. חשוב לציין כי יש לבצע בדיקות נוספות אצל רשם המשכונות בכל הנוגע למשכון שעלול לרבוץ על הנכס.
חניה, חצר או מחסן הינם חלק מהחלקים הצמודים למקרקעין, ויש לזהות ולבדוק האם גם הם רשומים בטאבו.
את נסח הטאבו ניתן לקבל באתר האינטרנט באופן מקוון ע"י תשלום אגרה בסך של 15 ₪ , וגם ניתן לעשות זאת באופן ידני על ידי הזמנת תדפיס מקורי מאתר רשות הדואר או פניה פיזית ללשכה בה הנכס רשום.
במידה ורכשתם דירה, לאחר שהעסקה עברה בהצלחה, תוכלו להוציא נסח טאבו מעודכן ולראות את שמכם כבעלים רשומים על הנכס. במידה ונטלתם משכנתא עבור הנכס, יהיה עליכם להמציא העתק של נסח הטאבו לאחר הרישום עבור הבנק לראיה כי אכן הרישום התבצע על שמכם כאשר מופיעה לטובת הבנק הערת אזהרה עד לסילוק יתרת המשכנתא.
© 2016 F.S & Co, Law office. All rights reserved | קוד ופיתוח Aeroplane